2016 års verksamhetsberättelse för Bergsjö-Hassela Alpina KlubbUnder säsongen har både Jonatan Skörelid och Linnea Eriksson deltagit i FIS-tävlingar runt om i landet.

André inledde VC-säsongen med att blanda uråkningar och placeringar bland de 15 bästa. I februari slog han så till med en 2-a placering i slalom i Japanska Naeba OCH även en 2-placering i VC-parallellen i Hammarbybacken i Stockholm!

Årets bästa resultat kom när VärldsCupen avslutades i ST.Moritz i mars, där André välförtjänt fick kliva högst upp på pallen.

På Svenska Mästerskapen som arrangerades i Funäsdalen så tog André Guld i både slalom och storslalom.

För sjunde gången segrade André i Sälen WinterGames och tog hem titeln Mr Lindvallen.

Vid VC-premiären i September i Sölden körde André in på en 11:e plats i storslalom.              I Slalompremiären i Finska Levi, gick det mindre bra, med en uråkning.Årets FIS-tävlingar i Januari lockade 213 åkare (104 damer och 109 herrar), från 6 nationer.Under året så har vi haft ca 40 aktiva åkare i klubben. Flera av dem har deltagit på Regionens olika tävlingar.

Regionsfinalen i Lilla Världscupen för U 12, gick av stapeln i Duved/Åre. Där deltog Alice Synnebäck, Molly Söderbäck och Julia Råbom. Ledare var Thommy Söderbäck.Landsdelsfinalen i Lilla Världscupen för U14 kördes i Lycksele. Där deltog Albin Backlund, Towe Westman, Tilde Westman, Irmelin Lange-Pettersson, Hanna Tillberg, Alicia Råbom, Teddy Söderbäck, Julius Eng och Johan Eriksson. Tintin Tillberg var Distriktsledare och Peter Eng och Kajsa Söderbäck var ledare.YJSM kördes i Storklinten (Boden) och där deltog Linnea Eriksson.Veteran SM gick av stapeln i Funäsdalen, där Bengt Skörelid, Mats-Olov Andersson och Malwina Kumoch deltog. Klubbens duktiga veteraner knep 5 medaljer, var av Bengt Skörelid tog hem hela 3 SM-Guld!Årets viktigaste tävling, (för vissa…), Klubbmästerskapen avgjordes under trevliga former, efter en av de sista kvällsträningarna. Flera av klasserna avgjordes med någon hundradels marginal och många fina åk av våra ungdomar. Det hela avslutades med varm korv, fika och medaljutdelning.

I Maj var det dags för säsongsavslutning på Bergsjöparken med KM-pokalutdelning för klubbens barn och ungdomar och stor kakbuffé. Alla barn fick dessutom diplom för sitt deltagande i vinterns träningar och tävlingar.Under sommaren och hösten har omfattande renovering gjorts på vår klubbstuga, bland annat byte av fönster, målning med mera… Fantastiskt bra jobbat av alla som hamrat, sågat, målat, eldat skräp, skruvat, fixat mat o fika och så vidare, ingen nämd och ingen glömd.

Bergsjödagen fick en väldigt BLÖT inledning!! Det regnade rejält timmen innan stafetten skulle starta, så det blev en hel del extrajobb både i serveringstältet och vid stafett-starten. Under och efter stafetten lyste det upp, men vid två-tiden så började det att regna rejält igen. Trots regnet hade vi ca 40 lag på stafetten och 75 yngre som sprang 400 m. I mattältet var det gott om besökare som smakade på våra olika anrättningar under dagen. STORT tack till alla som jobbade eller på annat sätt hjälpte till under dagen.Klubbens upptaktsträff genomfördes en söndag i september på Bergsjöparken. Där genom-fördes olika teambuildingsövningar, där de äldre ungdomarna på ett fantastiskt sätt coachade sina yngre klubbkompisar genom alla övningar. Några av föräldrarna deltog också J medan andra föräldrar förberedde och grillade hamburgare hemma hos Peter, där eftermiddagen avslutades med mat, fika och mera lek.I år bestämdes det att klubblägret skulle läggas i Stöten. Vi flyttade också fram lägret till v.49. Det blev ett lyckat läger med mycket bra träning och trevlig samvaro.Klubbens stora ekonomiska vinningar har varit FIS-tävlingen, Bergsjödagen, NewBody- samt intäkterna från alla sponsorer.

Styrelsen har träffats ca 1 ggr/mån, där Peter Eng varit sammankallande.Vi vill tacka alla som under året har engagerat sig i klubben. Utan er skulle inte klubben finnas.Bergsjö 2017-02-16Kicki Westrin